dirigent

Met Henk Meulenbeld heeft ons smartlappenkoor ‘’droger kan niet’’ niet alleen een gedreven koordirigent in huis gehaald, maar ook een heuse troubadour. Dat hebben we allemaal goed kunnen horen in de bus tijdens de thuisreis zondagavond na het korenfestival in Oudkarspel. Henk bracht met verve het lied van Sonneveld over de vrouw, ‘die het lonken niet kon laten’.

Maar er is meer te vertellen.
Geertje Bos sprak met hem, maakte een persbericht en geeft hierbij in het kort de informatie door.
Henk studeerde koordirectie en is muzikaal geschoold op gebied van piano, gitaar, accordeon, fluit en zang. Kortom een veelzijdig muzikant met een grote liefde voor het Nederlandse levenslied en voor wereldmuziek. Hij maakt deel uit van het Pazjanka Orkestra, vormt samen met violist David van Aalderen het duo Gionda en zingt bij de Amsterdamse straatband. (Via de betreffende websites kun je hem hierbij in actie zien.)
Henk werd geboren in Almelo, studeerde Nederlands in Leiden en gaf vervolgens gedurende twee jaar in Michigan Nederlandse les aan Amerikaanse studenten. In 1977 terug op vaderlandse bodem, bevoer hij de Nederlandse en Belgische wateren en verdiende de kost als straatmuzikant/troubadour, aanvankelijk met zang en gitaar, later zichzelf begeleidend op accordeon. Sinds 1980 woont Henk in Amsterdam, samen met dramadocente Marieke. Hij is vader van een dochter (1995) en een zoon (2000).
Zijn hart ligt bij levensliedjes die ontroeren en een verhaal te vertellen hebben, soms een aanklacht tegen de samenleving vormen. Belangrijk vindt hij zo’n lied serieus te nemen en de sterk emotionele inhoud goed te laten overkomen.
Dat wil hij ook bereiken met ons koor.